Massage

Tuina massage

Tui ( duw ) Na ( trek ) - Deze massagetechniek heeft in China een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Deze vorm van massage wint niet alleen in het Oosten aan populariteit, maar over de hele wereld. Massage is geen luxe maar eerder een noodzaak geworden in onze steeds sneller groeiende maatschappij waar zeer veel stress heerst. Je kan het hoofd, de nek, schouders, rug, benen of het hele lichaam (inclusief buik) laten behandelen. Tuina kan als therapeutische massage of als preventieve massage dienen.


De therapeutische vorm bestrijdt nekpijn, migraine, lage rugpijn en slechte doorbloeding. Het is ook aangewezen voor mensen die vaak naar de kinesist moeten maar daar weinig effect van voelen. De preventieve massage daarentegen is eerder een soort van ‘onderhoudsbeurt’ waarbij voorkomen wordt dat de pijn terugkomt. Het is aangeraden om maandelijks of om de zes weken zo een preventiekuur te ondergaan.

Tuina is de ideale massage om de circulatie van qi (levensenergie), de bloedsomloop en het ontspannen van spieren en pezen te bevorderen. Bovendien heeft het een ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Doordat de meridianen worden gestimuleerd, heeft het ook een helende werking op de organen en heel het energetisch systeem. De massage bestaat uit een drukpuntmassage op de acupunctuurpunten en het los masseren van pijnplekken op het lichaam.

lees meer
€75/60 min.
€110/90 min.
€150/120 min.
Oosterse gelaatsmassage

Elk deeltje van je schouder tot je kruin krijgt de nodige aandacht met specifieke en aangepaste massagetechnieken. De meridianen op het hoofd, gelaat, nek en schouders worden in deze massage gestimuleerd om overspanning uit deze gebieden weg te werken. Het resultaat is een betere doorbloeding waardoor het effect van een natuurlijke facelift optreedt alsook een gezondere haargroei, vermindering van hoofdpijn en oorproblemen.
 

lees meer
€70/60 min.
Cupping

Cupping is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van de patiënt wordt gemaakt. In de traditionele Chinese geneeskunde worden glazen of plastic potjes op de huid geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen waardoor de cups zich vastzuigen op de huid. De therapie wordt gebruikt om, wat in de oosterse geneeskunde bekend staat als “stagnatie” te verlichten. Cupping therapie past men toe om ziektes als griep, bronchitis en verkoudheden te behandelen. Ook pijn aan nek, schouders, rug en andere spieren wordt er vaak mee bestreden.


Behandeling: Eerst smeer ik het lichaam in met olie en masseer ik de pijnpunten. Daarna breng ik de cups op strategische plaatsen aan. Onder de cups treedt een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden zowel over het lichaam bewogen als op pijnpunten geplaatst, wat een zeer diepgaande werking geeft. Zo worden gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak getrokken. Cupping kan eveneens dienen bij cellulitis en bij afslanken in het algemeen gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijkt.

lees meer
€75/60 min.
Manuele Lymfedrainage

Ter ontgiftiging van het lymfesysteem. Afvoer van afvalstoffen uit de lymfeklieren. De manuele lymfedrainage is er op gericht het lymfestelsel te stimuleren om het teveel aan vocht beter en sneller via de lymfebanen af te voeren. Het is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar, met als doel de vochtdoorstroming te stimuleren, de eventuele stagnaties op te heffen.

Lymfedrainage laat de immuniteit  verhogen, verlaagt stress  en optimaliseert het hormonale stelsel. De massage bestaat uit ritmisch en heel zachte spiraalvormige druk uit te oefenen. Duur van de behandeling: overeen te komen tijdens een gesprek voorafgaand aan de behandeling.

lees meer
€80/60 min.
€120/90 min.
€160/120 min.
Hotstone massage

Hotstone therapie is een massage met warme, afgeronde basalt stenen (vulkanische stenen). Door de warmte van de stenen is het een massage met een weldadig effect op lichaam en geest. De stenen worden op bepaalde plekken op het lichaam gelegd, maar er wordt ook mee gemasseerd. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties, stofwisseling, activeert de ontgiftiging en helpt bij het zelf herstellend vermogen van het lichaam. 

De massage bestaat vooral uit lange, cirkelvormige strijk bewegingen.
 

lees meer
€120/90 min.
Voetreflexologie

Oosterse voetmassage bestaat uit een dieptemassage op de acupunctuurpunten en meridianen. Het onderbeen wordt evenals mee behandeld voor een vlotte doorstroming van bloed en energie. Blokkades worden opgehelderd, het relaxeert en harmoniseert het hele lichaam en verhoogt het zelf genezend vermogen. Op de voeten vinden we de blauwdruk van ons lichaam terug, door deze via de massage te stimuleren bevorderen we de werking van de circulatie en orgaan functies.
De massage wordt zowel als drukpuntmassage (acupressuur) als met diepgaande strijkbewegingen gegeven.
 

lees meer
€70/60 min.
Deep Tissue

Een diepgaande massage die zich richt op het bindweefsel rondom je spieren. Het bindweefsel in je lichaam is altijd in verandering. Door bijvoorbeeld een lange tijd in een verkeerde houding te zitten, kan je bindweefsel zich daar naar vormen en kunnen je spieren vast komen te zitten. Via verschillende technieken zoals stretchen, een triggerpoint massage en diepe massage met elleboog en handen wordt je bindweefsel terug losser gemaakt en krijgen je spieren terug meer ruimte.
Tijdens de massage wordt er druk uitgeoefend op de pijnlijke plekken waardoor spierknopen en blokkades aangepakt worden.
 

lees meer
€85/60 min.
Aromatherapie met olie van Young Living

Prachtige combinatie van massage en etherische oliën. De etherische oliën hebben een weldadige invloed op zowel spiritueel, geestelijk, lichamelijk als emotioneel niveau.

lees meer
€120/90 min.
In Flow Aromatherapie

U kiest met gesloten ogen een etherische olie waar het lichaam een weldadige en ontspannende massage geniet. Deze massage bestaat vooral uit diepe ontspannende strijkbewegingen, ideaal als U niet houdt van stevige massages maar op zoek bent naar los laten van spanning en vermoeidheid.

lees meer
€110/90 min.
Raindrop Massage

De Raindrop techniek bevat 9 essentiële oliën die elkaar versterken en die worden aangebracht op de voeten en ruggegraat. Het is het resultaat van de combinatie van de spirituele invloed van eeuwenlange rituelen van de Lakota indianen, Tibetaanse reflexologie en de laatste onderzoeken naar essentiële oliën.
Brengt het lichaam weer in balans, diepe relaxatie tijdens massage en nadien voelt men zich herboren, bevorderd de werking van het immuunsysteem, ondersteunt de luchtwegen en zenuwstelsel.

lees meer
€80/70 min.